19-årige Anna Raadshøj: “Vi har virkelig brug for at spise mere klimavenlig kost”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Den blot 19-årige studerende Anna Raadshøj fra Vejle, mener, at politikerne langt fra gør nok for at sikre de unges fremtid, fordi der ikke er nok og tilstrækkelig handling på klimaområdet.

Selv er Anna blevet vegetar – især for klimaets skyld – og derfor håber hun også på, at flere går den plantebaserede vej for de unges og klimaets skyld.

“Måden, vi producerer mad på, er ikke god for klimaet. Jeg ville ønske, at folk var mere villige til at tage imod alternativer til kød – i det mindste bare en gang om ugen. Vi har virkelig brug for at spise mere klimavenlig kost” siger hun ifølge Danmarks Radio.

Frygter for fremtiden

“Jeg føler, at vores generation og de tidligere generationer har spist måltidet, men at det er de fremtidige generationer, der kommer til at betale for det. Jeg føler en magtesløshed, fordi jeg ikke mener, jeg kan gøre lige så meget som politikerne. Det er min generation, der kæmper for den fremtid, som vi mener ikke er der lige nu. Jeg frygter, at vi mennesker bliver vores egen undergang” tilføjer klimaaktivisten.

“Når jeg sidder til eksamen, kan jeg undre mig over, hvorfor jeg sidder der, når klimakampen kan virke så meget mere vigtig. Vi er i gang med at ødelægge dyrelivet, plantelivet, økosystemet og civilisationen, og det skræmmer mig” siger hun også.

Arrangerer klimastrejker i Vejle

Anna Raadshøj sammen med flere af de unge hun arrangerer klimastrejker med sammen med blandt andre Rune fra Veganer for livet. Her ses de sammen med Vejles borgmester Jens Ejner Christensen. Foto: Veganer for livet.

Anna Raadshøj på blot 19 år er sammen med flere unge med til at arrangere klimastrejker i Vejle for at gøre opmærksom på problemet. Der har indtil nu været holdt flere klimastrejker i byen og det har resulteret i et møde med Vejles borgmester Jens Ejner Christensen og de lokale politikere i Vejle tidligere i år. Her blev der talt om, hvordan Vejle som kommune kan gøre mere for klimaet. De unge klimastrejkere opfordrede blandt andre Vejle Kommune til at indføre plantebaseret mad i alle offentlige institutioner, udfase animalsk mad og plante mere vild skov og natur.

Spis plantebaseret og stop 51% af drivhusgasserne

De fleste drivhusgasser, der er direkte skyld i den globale opvarmning, kommer fra animalsk landbrug og deres biprodukter. 51% af alle verdens drivhusgasser kommer eftersigende direkte fra dyrelandbruget og de biprodukter de medfører. Derfor er det logisk, at ved, at vi alle begynder at spise udelukkende plantebaseret kan stoppe 51% af jordens drivhusgasser med det samme. Ved at gøre det, vil vi være meget tættere på at sikre de unges fremtid og stoppe klimaforandringerne.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply