Aktivister opfordrer Ukraine til lukke dyr med cirkuser efter angreb fra løve

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Aktivister fra dyrerettighedsorganisationen Animal Defenders International (ADI) har opfordret Ukraine, og andre lande, til at stoppe brugen af dyr i cirkuser efter en løve angreb sin træner under en forestilling i Lugansk tidligere på året.

“En alvorlig risiko for den offentlige sikkerhed”

Løvetræneren, Hamada Kouta, blev angrebet af løven og det blev fanget på video. Videoen gik viralt den 23. marts, hvor forestillingen og angrebet fandt sted. Det skabte en del kontroverser på sociale medier.

AAP Animal Advocay tweetede: “En cirkus-løve angreb sin træner foran et skrækslagent publikum, hvor mange af dem var børn. Vi vil blive ved med at gentage det: ‘vilde dyr udgør en alvorlig risiko for den offentlige sikkerhed og EU bør forbyde dem helt’. #EUCircusBan” skrev de.

“Et liv fyldt med lidelse”

Præsidenten fra ADI, Jan Creamer, siger følgende om brugen af vilde dyr i cirkuser: “De bliver udnyttet for underholdelse. Dyr i cirkuser oplever et helt liv fyldt med lidelse og misbrug” kommer det fra ham.

“Det er tid for lande uden forbud mod vilde dyr, at tage et step op og sætte en stopper for, at dyr og mennesker ikke bliver gjort fortræd på denne måde” tilføjer han.

ADI arbejder også i Guatemala for at prøve og håndhæve et forbud mod brugen af dyr i cirkuser.

De har nu 21 løver og tigre hos dem midlertidigt, som de har reddet. 18 af dem kommer til at flytte til ADI’s nye Wildlife Sanctuary i Sydafrika.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn, 21 år (født maj 1997), er grundlægger og ejer af Veganerforlivet.dk. Han har stor erfaring som skribent fra flere år hos først BarcelonaFC.dk og siden fcbarcelona.dk. Rune er veganer siden sommeren 2018 og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte dog allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Rune er også fodboldspiller og hjælper unge mennesker med at få et godt liv. Desuden er han også ved at stable en velgørenhedsorganisation på benene. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern og læse mere om ham på Runesa.dk.

Leave A Reply