At spise stegt kylling og stegt mad fra dyr sættes i forbindelse med tidlig død – især for ældre kvinder

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Forskning har fundet ud af, at en kost bestående af meget stegt mad som kylling og pommesfritter hænger sammen med en øget risiko for tidlig død.

Dem der spiste mere end en servering eller mere af stegt mad om dagen havde en otte procent større risiko for at dø tidligt, fandt studiet.”

Studiet er blevet udgivet i BMJ (British Medical Journal) tidligere i år og bygger på næsten 107.000 postmenopausale kvinder i alderen mellem 50-79 år, som indskrev sig i Women’s Health Initiative i 90’erne.

Ifølge data fra studiet opstod der 31.588 dødsfald mellem da og opfølgningen i januar 2017.

9.320 af dødsfaldende var hjerterelaterede, 8.358 af dem var kræftrelaterede og 13.880 af dem var fra andre årsager.

Forskerne kiggede på livsstilsfaktorer som uddannelsesniveau og indkomst ligesom hvor ofte deltagerne spiste stegt mad som kylling, skaldyr, pommesfrites og tortilla chips. Stegt mad virker til at have mere mættet fedt, hvilket flere studier sætter i forbindelse med hjerterelaterede helbredsproblemer.

Dem der spiste mere en servering eller mere af stegt mad om dagen havde en otte procent større risiko for at dø tidligt, fandt studiet.

Spiser du stegt mad fra dyr har du større risiko for at dø tidligt. Det gælder især for ældre kvinder.

Ifølge forskerne bag studiet kan offentligheden opnå helbredsfordele ved at reducere indtaget af stegt mad – især stegt kylling og stegt fisk eller skaldyr.

Studiet blev foretaget i USA og blev publiceret i januar. Du kan læse mere om hele studiet lige her.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply