Bliv veganer og red planeten siger ny Miljø-rapport

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

At blive veganer er den bedste måde at redde planeten på ifølge en ny stor miljø-rapport udgivet i dag.

“Videnskaben er enstemmig: den bedste forandring, vi kan gøre, er at stoppe med at spise dyr” siger Dr. Justine Butler, klimaforskeren bag rapporten ENVIROCIDAL – How Livestock Farming is Killing the Planet .

ENVIROCIDAL – How Livestock Farming is Killing the Planet, udgivet af dyrevelfærdsorganisationen Viva!, afslører skalaen af global opvarmning og forudser den altødelæggende effekt produktionen af landsbrugsdyr vil have på miljøet, hvis det globale forbrug af dyreprodukter fortsætter i samme retning.

Ifølge Viva undersøger rapporten alle aspekter af klimaændringer lige fra global opvarmning til overfiskning, tab af biodiversitet, land- og vandbrug, og adresserer almindelige misforståelser om soja og palmeolie-produktionen.

‘Go Vegan’ og red planeten

“Global opvarmning er ikke en forudsigelse, det sker lige nu” fortæller seniorforsker og forfatteren bag den nævnte klimarapport, Dr. Justine Butler fra Viva, til Plant Based News.

“Hvis disse advarsler bliver ignoreret, vil klimaændringer lede til en hel række nye helbredsrisikoer – fra udbrud af smitsomme sygdomme til vandmangel, tørke og masseudslettelser. Vi skal træffe hastige foranstaltninger for at afværge en miljøkatastrofe” tilføjer hun.

Dr. Justine Butler fortsætter: “Den overordnede besked er tydelig: at ændre din kost er den nemmeste måde at gøre en effektiv forskel på. Det er almindeligt kendt, at gamle biler er ødslende og ineffektive; det er på tide, at kød og mælkeproduktionen bliver set på samme måde” lyder den klare besked fra klimaforskeren.

Hun tilføjer en sidste kommentar med et stærkt budskab: “at bruge energieffektive lyspærere eller skifte til en elbil er simpelthen ikke nok, hvis folk fortsætter med at spise bøf og burgere. Videnskaben er enstemmig: den bedste forandring, vi kan gøre, er at stoppe med at spise dyr” afslutter hun.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply