Blogindlæg: Det er synd for pandaerne, at de skal bo i zoo. De er nu meget søde, men de burde leve i det fri

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Pandaer er da søde. Og nuttede. Og Københavns Zoo og Danmark har for nylig fået glæde af to pandaer fra Kina, som skal bo i landet i de næste år. Men personligt synes jeg det er synd for pandaerne, at de skal bo i en zoo i stedet for at leve i det fri. Det burde de.

Dette blogindlæg er skrevet af stifter og ejer af Veganerforlivet.dk, Rune Stentoft Arlbjørn.

Men igen – dyr bør ikke leve i fangeskab. De bør leve i deres naturlige levesteder og omgivelser. Sådan er min mening bare,” skriver Rune Stentoft Arlbjørn, stifter og ejer af Veganer for livet.

Som veganer er der nok mange som er enige med mig i, at dyr ikke bør leve i fangeskab. Derfor mener jeg heller ikke, at pandaerne – eller bare dyr generelt – skal leve i fangeskab. Efter min mening er det synd for dem, fordi de ikke lever i deres naturlige omgivelser.

Nogle dyr lider skade i zoologiske haver, men det ved jeg godt tilfældet nok ikke er i en zoo som den i København eller lignende. Og faktisk ved jeg heller ikke om det påvirker dyrene negativt at bo i en zoo – jeg udtrykker bare min mening om, at jeg hellere ser dem leve frit i naturen.

“Er også med på, at det måske i nogle tilfælde kan være godt for arten at holde dem i fangeskab – især med meget truede dyrearter, som blandt andet risikerer at uddø på grund af fx krybskytteri,” lyder det fra Rune Stentoft Arlbjørn.

Rune på panda-besøg i Beijing Zoo i 2015. Dengang var han ikke veganer. I dag mener han, at pandaerne bør leve frit i naturen og ikke i fangeskab, som den han så i Beijing og som de pandaer der lige er kommet til København Zoo.

Og for hvis skyld er det man holder dyr i fx en zoologisk have? Det er vel i overvejende grad for de besøgende gæsters egen tilfredsstilelses skyld. Men dyrene i diverse zoologiske haver har det sikkert godt og jeg medgiver da også, at det er spændende at se på eksotiske dyr som pandaer, som man ikke lige ser i Danmark normalt. Har selv sæt på pandaer i Kinas zoologiske have i Beijing i 2015, hvor jeg selv synes det var skide spændende, men dengang var jeg heller ikke veganer vel at mærke.

En panda Rune så i Beijing Zoo i 2015. Rune mener ikke pandaer eller dyr generelt skal leve i fangeskab. Derfor støtter hen heller ikke længere op om blandt andre zoologiske haver.

Er også med på, at det måske i nogle tilfælde kan være godt for arten at holde dem i fangeskab – især med meget truede dyrearter, som blandt andet risikerer at uddø på grund af fx krybskytteri. Men igen – dyr bør ikke leve i fangeskab. De bør leve i deres naturlige levesteder og omgivelser. Sådan er min mening bare.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply