Carina spiste rent og helt plantebaseret i to uger uden olie. Nu har hun fået det meget bedre

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Den verdensberømte veganske læge Dr. Caldwell Esselstyn var i Danmark tilbage i slutningen af maj for at tale om hvor sundt det er at leve af hele og rene planter uden olie. Det der på engelsk hedder en Whole Food Plant Based Diet. Oversat til dansk vil det ifølge den kliniske diætist Maria Felding nok lyde som en ren og hel plantebaseret kost. Tilsæt derefter “uden olie” og du har en af de mest sundhedsfremmende diæter, hvis ikke den mest sundhedsfremmende, især hvis den også er varieret. Det er jo ikke sundt kun bare at leve af nødder. Det giver vist lidt sig selv. Så bliver man nok ret tyk.

Carina Bundgaard havde vi her på Veganer for livet fornøjelsen af at interviewe kort inden Esselstyns første foredrag i Brøndby den 26. maj tidligere i år. Her udfordrede vi Carina til at leve rent og helt plantebaseret uden olie i 14 dage. De 14 dage plus lidt mere er nu gået, og derfor har vi talt med Carina om hvordan det er gået med at leve af rene og hele planter.

Carina fik det spark hun ‘manglede’ for at leve endnu sundere som veganer

Carina føler hun fik et behjælpeligt ‘spark i røven’ fra os ved at vi udfordrede hende til at leve af rene og hele planter. Hun har fået rigtig meget godt ud af udfordringen, fortæller hun til os. Foto: Veganer for livet.

I en besked til os indleder hun.  “Hej Rune. Så fik jeg lige lidt tid. Jamen, det er sådan set gået ret godt. Jeg har jo ikke gennemført det helt som jeg skulle. Men nu har jeg fået styr på de forskellige måltider i løbet af ugen. Det næste jeg skal ha’ styr på er et af mine cravings, og så kommer jeg til at fortsætte på den her måde fremadrettet” skrev hun først om udfordringen inden hun fortsatte:

“Jeg fortsætter ikke hundrede procent Whole Food Plant Based, men med en god base. Tak for sparket, det har gjort en forskel for mig. Så mange tak. Og jeg synes vores interview er rigtig godt, og der er flere der har kontaktet mig og sagt, at de synes jeg gjorde det godt. Så det er jo skægt nok” tilføjede hun.

Se vores interview med Carina herunder, hvor vi udfordrede hende til at leve af rene og hele planter i to uger.  I bunden af denne artikel kan du blive lidt klogere på hvorfor hele og rene planter er en del af en optimal kost.

Bliv klogere på hvad en optimal kost er

Fødevarestyrelsen anbefaler ikke den mest sundhedsfremmende kost til danskerne, selvom de godt er klar over hvad den mest optimale og sundhedsfremmende kost er (1). De anbefaler en kost til danskerne på baggrund af vores kultur, madvaner og traditioner. Derfor har vi her på Veganer for livet skrevet en lille evidens-baseret tekst om hvad den mest optimale og dermed mest sundhedsfremmende kost er. Det kan du læse mere om ved at klikke lige her, eller på billedet herunder.

Skærmbillede fra Veganforlivet.dk. Klik på billedet for at læse og lære mere om hvad en optimal kost er.

Kilde
(1) Klinisk Diætist Maria Felding, http://diaetist-felding.dk/den-plantebaserede-kost

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply