Chokerende: Folketingspolitiker kalder fredelige klimademonstranter for nazister og facister!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

I sidste uge demonstrerede Extinction Rebellion Denmark helt fredeligt og lovligt foran Christiansborg, hvor de blokerede hovedindgangen for at råbe politikerne op og bede dem om at få fingerne ud af røven og komme i gang med at tage den her kommende klimakatastrofe seriøst – inden det netop bliver til en klimakatastrofe.

I forbindelse med demonstrationen kunne politikerne ikke komme ind af hovedindgangen til Christiansborg, fordi Extinction Rebellion Denmark som nævnt havde blokeret hovedindgangen.

Der var dog særligt en politiker, der så helt rødt over, at Extinction Rebellion Denmark fredeligt havde blokeret hovedindgangen til Christiansborg. Her er tale om politikeren Lars Aslan Rasmussen fra Social Demokraterne.

I et opslag på Facebook-kalder han de fredelige og ikke-voldelige klimademonstranter for nazister og facister, fordi de blokerede hovedindgangen til hans arbejdsplads.

“Extinction Rebellion Denmark – I er så feje – I har idag med magt forsøgt at forhindre mig I at komme på arbejde. Ren fascisme” skriver folketingspolitikeren Lars Aslan Rasmussen i en kommentar til et opslag fra Extinction Rebellion Denmark på Facebook.

Lars Aslan Rasmussen mener, at Extinction Rebellion Denmark er fascister og nazister, fordi de fredeligt demonstrede foran Christiansborg i sidste uge. Foto: Skærmbillede

Selv tager Extinction Rebellion Denmark stærkt afstand de chokerende beskyldninger.

“Det er ikke de heldigste kommentarer fra Lars Aslan Rasmussen’s mund – og Extinction Rebellion tager selvfølgelig afstand fra fascisme og nazisme i alle deres former – det er tydeligt at se på hjemmesiden xrdk.org og Extinction Rebellion generelt” skriver Extinction Rebellion til Veganer for livet.

Lars Aslan Rasmussen skriver også, at de fredelige klimademonstranter fra Extinction Rebellion Denmark er feje, fordi de blokerede indgangen og forhindrede ham i at komme på arbejde den dag de demonstrede – selvom Lars Aslan Rasmussen kunne have taget en indgang tættere på få meter væk.

Medstifter af Veganerpartiet kritiserer Lars Aslan Rasmussen

Henrik Vindfeldt fra Veganerpartiet kritiserer Lars Aslan Rasmussen. Foto: Henrik Vindfeldt

Det var medstifteren Henrik Vindfeldt fra Veganerpartiet, der gjorde os her på Veganer for livet opmærksomme på Lars Aslan Rasmussens uheldige kommentarer, og det er da også på opfordring fra netop Henrik, at vi bringer denne artikel.

Henrik Vindfeldt selv er stærkt kritisk overfor Lars Aslan Rasmussens kommentarer.

Det er uprofessionelt, barnligt og hører ikke hjemme i socialdemokratiet. Lars skal vågne op og forstå, at mange tusinde mennesker er enige med bevægelsen bag Extinction Rebellion, og at vi ikke er hverken facister eller nazister fordi vi er bekymrede for vores fremtid” siger bestyrelsesmedlemmet Henrik Vindfeldt fra Veganerpartiet til Veganerforlivet.dk.

Extinction Rebellion tager afstand fra Lars Aslan Rasmussens nazistiske og fascistiske beskyldninger

Lars Aslan Rasmussen har fejlagtigt beskyldt den fredelige klimaaktivistsorganisation Extinction Rebellion Denmark for at være nazister og facister. Det tager de selv stærkt afstand fra.

“Det er ikke de heldigste kommentarer fra Lars Aslan Rasmussen’s mund – og Extinction Rebellion tager selvfølgelig afstand fra fascisme og nazisme i alle deres former – det er tydeligt at se på hjemmesiden xrdk.org og Extinction Rebellion generelt” skriver Extinction Rebellio til Veganer for livet.

Extinction Rebellion svarede også direkte tilbage på en af Lars Aslan Rasmussens nazistiske og fascistiske beskyldninger.

Det ville være rart hvis du (Lars Aslan Rasmussen) kunne gå forrest i din lederrolle, og byde bedre ind i denne klimadebat. At sammenligne Extinction Rebellion med nazismen, er respektløst overfor jøderne” skriver Extinction Rebellion på Facebook til en af Lars Aslan Rasmussens kommentarer.

“Extinction Rebellion er en mangfoldig klimabevægelse, der gennem civil ulydighed ønsker at rette fokus på hvor paniske folk er for denne kommende 6. masseudryddelse. Hvis du synes nogle synspunkter tangerer løgn, må du meget gerne nævne disse, så synspunktet kan uddybes med eventuelle referencer” tilføjer de.

Extinction Rebellion Danmark tager stærkt afstand fra Lars Aslan Rasmussens beskyldninger. Foto: Extinction Rebellion Danmark

Læs et udpluk af Lars Aslan Rasmussens dybt pinlige og chokerende udtalelser herunder:

“Extinction Rebellion Denmark – I er så feje – I har idag med magt forsøgt at forhindre mig I at komme på arbejde. Ren fascisme” skriver han i en kommentar til et opslag fra Extinction Rebellion Denmark.

Og herefter forsætter den chokerende smøre fra den folkevalgte politikker Lars Aslan Rasmussen:

Damen og hendes udenlandske autonome antidemokrater, der angriber folkevalgte politikere, beder om en ordentlig tone… Du er en kæmpe hykler” lyder det fra ham om Sofie Flamand.

Extinction Rebellion Denmark – Ja men så bloker mig ligesom I med magt gjorde da jeg skulle på arbejde i bedste nazistil. Folk der lyver får igen, sådan er det” siger Lars Aslan Rasmussen om Extinction Rebellion Denmark.

Extinction Rebellion Denmark – Flot forsøg på manipulation. Men det er ikke klimaproblemerne vi diskutere her. I lyver om at jeg har trampet på jer, og I bruger samme metoder som nazisterne nemlig ved at angribe folkevalgte politikere fysisk og forhindre dem i at arbejde” fortsætter Lars Aslan Rasmussen om Extinction Rebellion Denmark.

Lucas Oliver Bigandt – Du lyver om både det der skete for mig, for Kaare Dybvad og flere af mine andre kollegaer. Dig og dine antidemokratiske venner valgte at blokere vores adgang til folketinget med magt i bedste nazistil. Længere er den ikke” fortsætter den komplet pinlige Social Demokrat om Lucas.

Andreas Engholm – Jo det er faktisk meget udbredt blandt nazister at true og hindre politikere i at udføre deres arbejde. Men tilykke med jeres likes som du taler om, var næsten klar at det var det og ikke miljøet det handlede om” fortsætter Lars Aslan Rasmussen den pinlige udstilelse af sig selv og hans komplette inkompetence og siger han om Andreas.

Lucas Oliver Bigandt svarer igen på Lars Aslan Rasmussens nazistiske og fascistiske beskyldninger

“Jeg vil gerne minde Lars Aslan om, at fascisme og nazisme er arbejderfjendske voldsideologier, som i deres natur er kommandostyret og voldsparate. Min oplevelse har kun været, at Extinction Rebellion byder alle og hver en del af alle mennesker velkomne – jeg ser ingen fællestræk med hverken fascisme eller nazisme overhovedet” fortæller Lucas Oliver Bigandt videre.

“Hvor er Socialdemokratiet til at træde til, når menneskerettighederne bliver krænket og når klimapolitikken slet ikke rækker til at få reduceret CO2 i tide, så vi kan undgå civilisatorisk og økologisk kollaps?” Jeg mener derfor, grundet regeringens kriminelle inaktivitet, at det er i orden at gå fredeligt på kanten af lovgivningen for at sat klima på agendaen” tilføjede Lucas Oliver Bigandt.

“Når 4.000 forskere unisont råber op, at vores fremtid hænger i en tynd tråd, men ikke bliver hørt, så må befolkningen bruge alle fredelige midler for, at få ordet igennem til den virkelighedsfjerne magtelite” afsluttede Lucas Oliver Bigandt.

Lars Aslan Rasmussen, folketingspolitikker fra Social Demokratiet, mener, at Extinction Rebellion Denmark er fascister og nazister, men det afviser Lucas Oliver Bigandt. Det er Lucas til venstre. Foto: Lucas Oliver Bigandt

Lars Aslan skal tage klimasituationen seriøst og sætte sig ind i det, mener Andreas Engholm fra Extinction Rebellion Danmark, som også afviser beskyldningerne om fascisme og nazisme

Andreas Engholm mener, at politikerne ikke har levet op til deres ansvar hvad angår klimaet. Foto: Andreas Engholm.

“Mit råd til Lars vil være det samme som til alle andre: Informer jer om hvor forfærdelig situationen er. Tag det ind i hjertet, at hundreder af millioner af mennesker er i fare, inklusive os der lever lige nu, og de fremtidige generationer” siger Andreas Engholm til Veganerforlivet.dk.

“Jeg forstår ikke sammenligningen, men jeg er også begrænset i min viden om hvordan fascister og nazister har opført sig. Jeg ved heller ikke hvor meget der skal til for at være fascist eller nazist. Vores bevægelse er på tværs af alle skel, klasser, etniciteter og kulturelle baggrunde. Og så har vi ikke nogen fælles defineret ideologi. I stedet har vi fælles ønsker om en retfærdig og sikker fremtid – det er det vi vil. Selvfølgelig ved jeg heller ikke hvordan Lars Aslan har oplevet situationen eller hvad for konkrete tegn det er han har set på fascisme og nazisme” siger han også til Veganerforlivet.dk.

Læs hele interviewet med Lucas Oliver Bigandt her: Fascist-nazist-gate: “Jeg ser ingen fællestræk med hverken fascisme eller nazisme” siger Lucas Oliver Bigandt om Lars Aslan Rasmussens fascistiske og nazistiske beskyldninger mod Extinction Rebellion.

Læs også: Klima: Andreas Engholm om Lars Aslan Rasmussens fascist-nazist-gate: “Jeg er faktisk bekymret over det”

Du kan også klikke på det efterfølgende link og læse hele tråden med alle kommentarer: Billeder: Se hele tråden her med Lars Aslan Rasmussens pinlige og chokerende udtalelser om fredeligt klimademonstranter. 

Det er dybt pinligt, at Lars Aslan Rasmussen fra Social Demokratiet kommer med nazistiske og fascistiske beskyldninger mod klimaorganisationen Extinction Rebellion Denmark. Ifølge Veganer for livets oplysninger har beskyldningerne slet ikke hold i virkeligheden og fremstiller blot Lars Aslan Rasmussen som en kæmpe idiot og inkompentent klovn.

Det er bekymrende, at en folkevalgt politiker på denne måde angriber fredelige klimademonstranter, som prøver at råbe politikere som ham selv op om, at han (Lars Aslan, red.) og resten af Folketingets politikere skal til at komme ind i klimakampen og leve op til deres ansvar, hvilket man npk ikke kan sige de har gjort endnu. Og det gælder for alle politikere i Folketinget.

Lars Aslan Rasmussen skriver, at Extinction Rebellion Denmark forhindrede ham i at komme på arbejde den pågældende dag, men det er ikke sandt. Han kunne have taget en anden indgang til Christiansborg blot få meter væk.

Vi er i øjeblikket her på Veganerforlivet.dk i gang med at få fat i uddybbende kommentarer fra Lars Aslan Rasmussen, så han kan forklare sig yderligere. Indtil til nu er det ikke lykkedes, men får vi fat på ham vil det fremgå enten her i denne artikel eller i en ny artikel på vores hjemmeside Veganerforlivet.dk.

Opdateres…

Her på Veganerforlivet.dk er en af vores mærkesager klimaet. Hvis man bliver veganer – og især hvis man spiser lokalt produceret mad – vil det have en stor positiv effekt på klimaet. Derfor støtter vi om de fredelige klimademonstranter fra Extinction Rebellion Denmark, hvor mange af dem i øvrigt er veganere og laver vegansk aktivisme.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply