Dansk landbrug er medvirkende til at lokalbefolkninger i Argentina bliver syge

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

I Danmark importeres der rigtig mange genmodificerede sojabønner, som foder til grise i Danmark, men nu viser det sig, at fordi danske svineproducenter gør det, så medvirker de til, at lokalbefolkningen i Argentina bliver syge på grund af produktionen af genmodificerede sojabønner.

Om det skriver Dyrenes Alliance blandt andet på Facebook. “Men Argentina benytter pesticider og giftstoffer, som hos lokalbefolkningen skaber misdannelser hos børn, medfører hud- og lungesygdomme og forskellige typer af kræft – særligt brystkræft og skrumpelever.”

En professor fra Argentina er også kritisk

“Det er en meget farlig udvikling, vi ser, når vi ser på antallet af mennesker, der er påvirket. Der er masser af forskning til at bakke det op” […] “Vi har interviewet flere folk end noget andet studie i Argentina inden for det her emne” siger Damian Verzenassi, der er professor og leder af Institut for Folkesundhed og Miljø på Fakultetet for Lægevidenskab på det Nationale Universitet i Rosario.

“Ingen kan benægte, at sygdommene hænger sammen med genmodificerede sojabønner og brug af glyfosat (aktivstof i pesticider, red.)” tilføjer professoren.

Professor Damian Verzenassi fra Rosario kritiserer produktionen af soja til danske svin, som importeres af danske svineproducenter.

Danmark importerer omtrent 650.000 ton soja fra Argentina om året. Det svarer til nogenlunde 1,5% af den samlede produktion af genmodificererede sojabønner i det sydamerikanske land.

Drop dansk svinekød, bliv veganer og ‘red’ lokalbefolkningen i Argentina

Hvis du køber dansk svindekød, så er du faktisk også medskyldig i, at lokalbefolkningen i Argetina bliver syge på grund af overnævnte information. Det kan du helt undgå ved at droppe dansk produceret svinekød og ved at blive veganer. Hvis du bliver veganer vil det også være meget sundere for dit helbred og være bedre for klimaet. Der er nemlig ikke noget sundhedsfremmende i mad fra grise eller dyr overhovedet.

Spis plantebaseret vegansk mad, som det på billedet her. Det er meget sundere og bedre for klimaet. Der er ikke noget sundhedsfremmende i mad fra dyr og mad fra dyr bør ikke indgå i en optimal kost. Foto: Rune Stentoft Arlbjørn

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn, 21 år (født maj 1997), er grundlægger og ejer af Veganerforlivet.dk. Han har stor erfaring som skribent fra flere år hos først BarcelonaFC.dk og siden fcbarcelona.dk. Rune er veganer siden sommeren 2018 og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte dog allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Rune er også fodboldspiller og hjælper unge mennesker med at få et godt liv. Desuden er han også ved at stable en velgørenhedsorganisation på benene. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern og læse mere om ham på Runesa.dk.

Leave A Reply