Dansk professionel cykelrytter lever af planter

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Mange der ikke kender til den plantebaserede verden stiller sig ofte uforstående overfor hvordan atleter kan leve af planter. Tendensen viser dog stik modsat, at flere atleter går den plantebaserede vej. Her er cykelrytteren Jonas Gregaard Wilsly en af dem.

I et blogindlæg til Naturli Foods skriver han lidt om hvordan han som professionel cykelrytter for et af verdens bedste cykelhold kan leve af planter.

“Jeg har helt droppet komælken i de senere måneder og er gået over til plantedrikke, og jeg mærker ganske enkelt, at det er godt for min krop. Jeg får ikke slim i halsen, som jeg ellers tit har haft ved morgentræningen, og jeg føler mig ikke oppustet. Jeg mærker, at min krop ikke skal arbejde nær så hårdt for at fordøje plantedrikkene, og at jeg derfor får mere energi til at cykle” skriver han.

“Mange tror, at der skal store bøffer på tallerkenen og mælk i glasset for at køre i bjergene og yde det bedste. Jeg er et godt bevis på, at man sagtens kan cykle stærkt via plantevejen. Ja, selv tror jeg på, at jeg faktisk kan yde mere” lyder det også fra ham.

“Cykelryttere på topplan går meget op i kost, så det er selvfølgelig noget, vi snakker en del om indbyrdes. Her vil jeg gerne være med til at inspirere andre og vise, at man kan leve sundt og godt uden kød og mælkeprodukter og yde en toppræstation. Jeg oplever, at der er en begyndende forståelse for det, men mange har stadig en opfattelse af, at der skal kød og mælk til” fortsætter han.

Dertil oplever Jonas, at han præsterer bedre på en plantebaseret kost, men det er ikke kun for at fremme hans præstationer, at han er gået den plantebaseret vej. Den jord vi bor på spiller også en stor rolle i hans valg. “Udover at jeg oplever, at jeg kan præstere bedre, så tænker jeg også på miljøet. Vi er ganske enkelt nødt til at spise og drikke på en anden måde i fremtiden af hensyn til naturen. Og hvorfor ikke både gøre noget godt for sig selv og miljøet? Det synes jeg, at jeg gør” fortæller han også.

Jonas lever dog ikke helt hundrede procent plantebaseret, men dog lever han klart mest af planter. Du kan læse hele interviewet med ham her.

Vi vil her på Veganerforlivet.dk forsøge at få et interview i stand med Jonas for at blive klogere på hvordan han får karrieren til at hænge sammen med en plantebaseret kost.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply