Den optimale kost

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hvad er en optimal kost og findes sådan en overhovedet? Ja – det gør den. Hvad skal man så spise? Det kan du blive klogere på her.

En optimal kost
En optimal kost er en kost hvor man får så mange sundhedsfremmende stoffer fra maden som muligt. Det får man på en ren og hel varieret plantebaseret kost. Det vil sige man får sin føde fra hele planter – frugter, grøntsager, fuldkorn, nødder, frø, kerner og lignende.

Fødevarestyrelsen anbefaler ikke en sundhedsfremmende kost
I Danmark anbefaler Fødevarestyrelsen ikke en optimal kost. De anbefaler i stedet en kost ud fra de traditioner og den kultur der er i Danmark, fordi de mener det vil være nemmere for danskerne at opnå de næringsbehov man har brug for gemmen mad fra den danske madkultur. Problemet her er dog bare, at den madkultur der er i Danmark også fører en lang række livsstilssygdomme med sig. Spiser man en optimal kost vil disse livsstilssygdomme ikke være tilstede – i hvert fald ikke på grund af kosten. Og man vil sagtens og nemt kunne opnå de næringsbehov man har brug for, hvis man spiser en optimal kost.

Læs om hvad en optimal kost er på siden “Den optimale kost” ved at klikke her.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply