Denne 97-årige veganer går nok mere i motionscentret end dig

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Hvornår var du sidst i motionscentret?

Hvis du er 97-årige Natasha Brenner, så var det nok inden for de seneste 24 timer. Kvinden i halvfemserne og dyrerettighedsaktivisten besøger motionscentret hver evig eneste dag, som en del af hendes daglige rutine for at forlænge sin lange levetid.

I et nyligt afsnit med Fox 5 New York talte Brenner om sin daglige fitness-rutine og hendes aktivisme.

Hendes træning omfatter roning og ben-pres, selvom hendes læge for nylig bad hende om at sænke vægten fra omkring 27 kg. til ca. 18. kg, når hun presser ben.

Vegansk kost og det at blive ældre

Men Brenner fortæller også, at grunden til at hun overhovedet kommer hen til motionscentret er på grund af hendes veganske kost. Og der rammer hun nok ikke helt skævt ved siden af. En voksende mængde af undersøgelser linker en vegansk kost til længere levetid. Et studie publiceret i sidste måned fandt ud af, at folk som levede af en overvejende vegansk kost havde mindre sandsynlighed for at udvikle visse typer af kroniske sygdomme.

I studiet fandt forskerne helt som ventet ud af, at veganere scorede højest hvad angår “bioaktive markører”, der forhindrer sygdom. Det er fx Phytokemikalier, herunder carotenoider, isoflavoner, og enterolacton. De var alle højere hos vegetarer og højest blandt veganere. Det konkluderede Loma Linda University, som stod bag undersøgelsen.

Sjovt nok kommer dem der lever længst fra Loma Linda

Det er ret pudsigt, at det netop er Loma Linda University, som står bag overnævnte undersøgelse. Fordi den amerikanske by fra Californien er på verdenskortet over de fem steder i verden der har den højeste koncentration af mennesker som bliver over 100 år. De gå under betegnelsen “Blue Zones” og dækker også over fire andre steder i Costa Rica, Grækenland, Italian og Japan. Dem der bor i Blue Zones bliver langt ældre end de fleste. Det skyldes deres livsstil, hvor de blandt andet spiser en plantebaseret kost. Derfor må man sige, at det har været oplagt for Loma Linda University at lave undersøgelsen. Du kan læse mere om, at veganere lever længst lige her.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply