Dyrenes Venner om Fjord og Bælts forskning: “Med så unaturlige forhold er resultaterne ikke særligt repræsentative for andet end dyr i fangenskab”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

I går var der demonstration mod Fjord og Bælt i Kerteminde, som holder marsvin i fangeskab under dårlige forhold på meget lidt plads. Marsvinene kan ikke leve et naturligt liv, som dens artsfæller ellers kan lige ude på den anden side af indhegningen.

I forbindelse med demonstrationen i går mod Fjord og Bælt har Dyrenes Venner kritiseret Fjord og Bælt. “De forsøg, der skal udføres er bl.a. støjforsøg, hvor marsvinene – der jo kommunikerer, søger føde, navigerer og socialiserer med lyd – udsættes for intens lyd, der stresser dem, ødelægger deres normale adfærd, generer deres ører mm.” skriver Anne-Sophie Delbanco på vegne af Dyrenes Venner i en kommentar til et opslag på Facebook.

“Det betyder, at udover, at det er synd for dyrene, så giver det resultater, der har meget bias (altså ting, der ikke er taget højde for, og som giver et forkert resultat). Endelig skal man huske på, at dyr, der holdes i bassiner/fangenskab vil – qua deres tvungne omgivelser – komme til at ændre adfærd, der er langt fra den naturlige, og de vil f.eks. til en hvis grad bliver vænnet til de forsøg, de udsættes for. Igen er dette faktorer, der spiller ind på et resultat” tilføjer hun.

“Lige uden for centret er der masser af marsvin, der er vilde! Generelt er der masser af dem i de danske farvande – og her lever de helt frit. Altså er der rig mulighed for at lave forsøg på dem – forsøg, der ikke på samme måde skader dyrene – OG få resultater, der faktisk er mere troværdige” fortæller hun videre.

Bliv klogere på marsvin

Marsvin er sociale dyr som skal bruge meget plads at boltre sig på.

“Et marsvin er vant til at svømme hurtigt og langt hver dag, og kan desuden dykke ned til 300 meter. Endelig er de meget utrolige og intelligente dyr, der har brug for at kunne udforske og undersøge – hvorfor de også bevæger sig meget rundt – ligesom, at de er super sociale dyr” kom det også fra hende.

Marsvinet hos Fjord og Bælt lever under dårlige forhold

“Bassinet de holdes i kan på ingen måde tilgodese disse behov og de fodres. Netop nu er der i øvrigt også kun ét marsvin” afslører hun videre.

Marsvin hos Fjord og Bælt bliver ikke behandlet i forhold til deres naturlige adfærd.

“Med så unaturlige forhold med så meget kontakt til mennesker er resultaterne ikke særligt repræsentative for andet end dyr i fangenskab – og dermed ikke brugbare for dyr i det vilde, som er det, der efter sigende skulle være formålet med dem” afsluttede hun.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply