En plantebaseret (vegansk) kost er meget effektiv i forhold til vægttab

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ifølge den plantebaserede organisation Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM), hvis præsident er Dr. Neal Barnard, er det at følge en plantebaseret (vegansk) kost en effektiv måde at tabe vægt på.

En plantebaseret kost kan hjælpe med vægttab og fastholde det, fordi planter er smækfyldte med fibre, som hjælper dig – uden at tilføje ekstra kalorier” lyder det fra Physicians Committee for Responsible Medicine.

“Et studie foretaget af Physicians Committee for Responsible Medicine testede en plantebaseret kost på en gruppe af 64 kvinder” lyder det fra organisationen ifølge Plant Based News.

“I starten af studiet var alle kvinderne moderat eller alvorligt overvægtige. Deltagerne fulgte simple regler: De skulle droppe alle animalske produkter og holde olier på et minimum. De tabte næsten et halvt kg. om ugen uden at tælle kalorier eller træne. To år senere havde de fastholdt deres vægttab” tilføjer de.

“En plantebaseret kost kan hjælpe med vægttab og fastholde det, fordi planter er smækfyldte med fibre, som hjælper dig – uden at tilføje ekstra kalorier. Gå efter 40 gram fibre hver dag, hvilket er nemt at opnå, når du fokuserer din mad på grøntsager, frugt, fuldkorn og bælgfrugter” siger Physicians Committee for Responsible Medicine (PCRM), som har Dr. Neal Barnard som præsident.

Dr. Neal Barnard er præsident for Physicians Committee for Responsible Medicine, der står bag undersøgelsen.

“Ved at droppe kød, ost, æg og begrænse olier, så fjerner du en bemærkelsesværdig mængde af fedt fra din kost. Det hjælper kiloene med at rasle af, fordi 1g. fedt – fra bøf, fisk eller olie – har ni kalorier. Sammenlign det med 1g. kulhydrat fra kartofler, brød eller bønner, som kun har færre kalorier – færre en halvdelen af kalorierne fundet i 1 gram fedt” afslutter de.

I starten af studiet var alle kvinderne moderat eller alvorligt overvægtige. Deltagerne fulgte simple regler: De skulle droppe alle animalske produkter og holde olier på et minimum. De tabte næsten et halvt kg. om ugen uden at tælle kalorier eller træne. To år senere havde de fastholdt deres vægttab” tilføjer de.

Husk altid at søge faglig vejledning hvis du vil tabe dig. Det kan du fx gøre her på Veganerforlivet.dk, hvor vi kan hjælpe dig med at sætte dig i forbindelse med de rette kontaktpersoner. Skriv til os på kontakt@veganerforlivet.dk og skriv ‘Vægttab’ i emnefeltet, så hjælper vi dig gerne.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply