Fascist-nazist-gate: “Jeg ser ingen fællestræk med hverken fascisme eller nazisme” siger Lucas Oliver Bigandt om Lars Aslan Rasmussens fascistiske og nazistiske beskyldninger mod Extinction Rebellion

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

I sidste uge svinede folketingspolitikeren fra Social Demokratiet, Lars Aslan Rasmussen, den fredelige miljøorganisation Extinction Rebellion Denmark til, da han kaldte dem for fascister og nazister, hvilket slet ikke har hold i virkeligheden.

Folketingspolitikkeren udstillede sig selv som en kæmpe klovn ved at komme med de kommentar på et Facebook-opslag fra Extinction Rebellion Denmark.

En af dem Lars Aslan Rasmussen svinede til var Lucas Oliver Bigandt.

Lucas Oliver Bigandt – Du lyver om både det der skete for mig, for Kaare Dybvad og flere af mine andre kollegaer. Dig og dine antidemokratiske venner valgte at blokere vores adgang til folketinget med magt i bedste nazistil. Længere er den ikke” skrev Lars Aslan Rasmussen blandt andet om Lucas Oliver Bigandt.

Her på Veganerforlivet.dk har vi nu haft fat i Lucas Oliver Bigandt for at høre hvad han har at sige til Lars Aslan Rasmussensens dybt pinlige og chokerende kommentarer.

“Jeg vil gerne minde Lars Aslan om, at fascisme og nazisme er arbejderfjendske voldsideologier, som i deres natur er kommandostyret og voldsparate. Extinction Rebellion, ud fra hvad jeg har oplevet, arbejder, modsat fascister og nazister, under flere principper bl.a. fredelig civil ulydighed, respekt for politiet og intersektionalitet. Den kamp jeg ser, består i at de forskellige kampe i verden, er rodfæstet netop i et modsvar til kommandostyre, hvilket også angår kapitalisme, som har kommandoelementet tilfælles med nazisme og fascisme” indleder Lucas Oliver Bigandt.

Extinction Rebellion Denmark tager stærkt afstand fra fascisme og nazisme.

“I Extinction Rebellion Denmark har jeg oplevet et velstruktureret demokrati, åbenhed, ærlighed og decentralisering, når det er nødvendigt eller når man er det mindste i tvivl – autoritet og magt bliver tilbagekaldt, når det er nødvendigt. Min oplevelse har kun været, at Extinction Rebellion byder alle og hver en del af alle mennesker velkomne – jeg ser ingen fællestræk med hverken fascisme eller nazisme overhovedet” fortæller Lucas Oliver Bigandt videre.

Extinction Rebellion Denmark forsøger at få indført borgerting, hvilket vil afspejle befolkningens almenvilje og som bl.a. skal overse klimavenlig transition – I Irland har et borgerting forslået fri abort. Man er ikke nødvendigvis interesseret i magten til sig selv, men i at decentralisere magt til selve befolkningen, og eftersom at statens politik ikke er i tråd med fællesviljen i samfundet, er dette nødvendigt” kom det også fra Lucas Oliver Bigandt.

Hvor er Socialdemokratiet til at træde til, når menneskerettighederne bliver krænket og når klimapolitikken slet ikke rækker til at få reduceret CO2 i tide, så vi kan undgå civilisatorisk og økologisk kollaps?” sagde Lucas Oliver Bigandt.

“Jeg mener derfor, grundet regeringens kriminelle inaktivitet, at det er i orden at gå fredeligt på kanten af lovgivningen for at sat klima på agendaen” tilføjede Lucas Oliver Bigandt.

Når 4000 forskere unisont råber op, at vores fremtid hænger i en tynd tråd, men ikke bliver hørt, så må befolkningen bruge alle fredelige midler for, at få ordet igennem til den virkelighedsfjerne magtelite” afsluttede Lucas Oliver Bigandt.

Læs også: Chokerende: Folketingspolitiker kalder fredelige klimademonstranter for nazister og facister!

Læs også: Klima: Andreas Engholm om Lars Aslan Rasmussens fascist-nazist-gate: “Jeg er faktisk bekymret over det”

Du kan også klikke på det efterfølgende link og læse hele tråden med alle kommentarer: Billeder: Se hele tråden her med Lars Aslan Rasmussens pinlige og chokerende udtalelser om fredeligt klimademonstranter.

Her på Veganerforlivet.dk er en af vores mærkesager klimaet. Hvis man bliver veganer – og især hvis man spiser lokalt produceret mad – vil det have en stor positiv effekt på klimaet. Derfor støtter vi om de fredelige klimademonstranter fra Extinction Rebellion Denmark, hvor mange af dem i øvrigt er veganere og laver vegansk aktivisme.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply