Jeres historier: Kasper G. Holme: “Jeg er et bevis på at alle kan blive veganer”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Her på Veganerforlivet.dk bringer vi jævnligt historier om jer skønne brugere, hvor vi stiller skarpt på jeres historie og lidt mere om hvorfor i er blevet veganere og så videre. I denne omgang har vi taget en snak med Kasper G. Holme. Læs interviewet med ham herunder.

Fortæl lidt om dig selv først?
Jeg hedder Kasper, jeg er 26 år gammel og jeg bor i Odense. Til daglig arbejder jeg i Rema 1000, hvor jeg er i fuld gang med at arbejde mig hen mod at blive købmand. Ved siden af har jeg en virksomhed der producerer hobbyartikler.

Hvorfor er du blevet veganer?
Jeg har altid været en stor kødspiser, og jeg nød bestemt også at få en stor rød bøf. Jeg har en veninde der er veganer, og vi snakkede altid livligt om det – dog uden at det sagde mig det store. En dag poppede der dog en dokumentar op på Netflix der hedder ’Live and let live’ som jeg så, og den ændrede instantly mit syn på dyrevelfærd. Samme dag sprang jeg ud som vegetar, og efter en 3-4 dage som vegetar, sprang jeg også videre ud som veganer, efter at have lavet en masse yderligere research.

Hvor lang tid har du været veganer?
Siden august 2016.

Hvad er det bedste ved at være veganer?
Jeg fokuserer rigtig meget på at leve efter at spise ’Fuldkorns-plantebaseret’. Og derfor vil jeg helt klart sige at det er den energi man får af at leve på den måde. Det er helt surrealistisk hvor stor en effekt det rent faktisk har på ens humør, energi og velbefindende. Jeg troede oprigtigt talt ikke at man kunne have så meget energi, før jeg selv havde prøvet at leve sådan en måneds tid.

Og hvad er så det dårligste ved at være veganer?
Det kan nogen gange være svært at have diskussioner med ikke-veganere og skulle forsvare sine synspunkter over for alt og alle.

Helt seriøst – havde du nogensinde forestillet dig at blive veganer?
Aldrig i livet. Havde man spurgt folk i min omgangskreds om hvem af deres venner de troede ville blive veganer, så er der ingen der ville have svaret mig. Jeg var kødelsker og arbejdede på McDonald’s – Ikke just hvad man forbinder med en kommende veganer. Men måske det også bare viser at alle kan blive det.

Hvordan har din omgangskreds taget det, at du er blevet veganer?
Mange troede, at det var pjat i starten, og det blev også latterliggjort til tider, men overall så har folk egentlig taget det fint nok. Jeg slipper nok også uden om ”Hvordan får du dog protein?”-myten nemmere end de fleste gør, da jeg er markant mere muskuløs end den gennemsnitlige kødspiser.

Kender du flere der er veganere eller på vej til at blive det?
Min lillebror er vegetar, og har været veganer af et par omgange. Han er meget passioneret for miljøet, og jeg tror på, at han bliver veganer indenfor de kommende par år. Derudover har jeg en rigtig god kammerat der hedder Sebastian, som også har planer om at tage skridtet i den kommende fremtid.

Hvad er din livret?
Mexicansk eller indisk mad. Hvis jeg skulle vælge, så tror jeg, at jeg vil sige chili sin carne.

Hvorfor skal andre blive veganere?
Hvert år udsætter vi mennesker adskillige milliarder af dyr for fuldstændigt ubegribelige grusomheder. Og det vil jeg gerne opfordre andre til at lade være med at betale penge for at folk gør. Derfor synes jeg det vil være en god idé hvis flere mennesker blev veganere.

Har du nogen du ser op til inden for den veganske verden? Hvem inspirerer dig mest?
Jeg synes Rip Esselstyn er en sej gut. Han er sådan en rigtig klassisk far-type, men som virkelig brænder for den veganske sag. Derudover bliver jeg også nødt til at nævne vores allesammens Casper Christensen. Af alle mennesker, så er han nok en af de sidste mange ville tro skulle vælge kødet fra. Han er så inspirerende at høre på, og han er virkelig et forbillede for den veganske sag.

Hvis man vil lære mere om dig eller følge dig, hvor kan man så gøre det? Tænker sociale medier og så videre.
Instagram: kaspergavnboholme

Skal vi også fortælle din historie? Det vil vi hellere end gerne. Kontakt os nu på e-mail kontakt@veganerforlivet.dk eller ring til os på 29 37 00 60 og hør mere. Du kan også læse mere om det her.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply