Kirstine Ø. Ruby om at blive veganer: “Jeg kunne ikke længere fortsætte med at støtte en dødsmaskine, der ødelægger alt på sin vej”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

I dag er det præcis tre år siden, at Kirstine Ø. Ruby tog valget om at blive veganer. I den anledning har hun skrevet lidt om det.

Læs det herunder:

“3 år. Tilbage i 2015 gav jeg udtryk for, at jeg måske kunne se mig selv blive veganer om 10 år. For det virkede som et uoverskueligt valg, at jeg skulle ændre højtelskede madvaner m.m. På det tidspunkt var idéen om veganisme meget ny for mig, og jeg var netop blevet introduceret for Will Tuttle.” skriver hun i et opslag på Facebook her til aften.

“Men blot et halvt år senere havde jeg informeret mig selv så meget, at det eneste rigtige var, at blive veganer nu. Med tårer ned af kinden tog jeg valget, for jeg kunne ikke længere fortsætte med at støtte en dødsmaskine, der ødelægger alt på sin vej” skriver hun Kirstine videre.

“Jeg vidste, at det var det rette valg, hvis jeg var imod dyremishandling. Jeg vidste, at det var det rette valg, hvis jeg ville leve efter mine kerneværdier. Jeg vidste, at det var det rette valg, hvis jeg ville se en bedre verden” fortsætter hun.

Blev aktivist et halvt år efter

“Ca. et halvt år senere blev jeg aktivist – for jeg sad tilbage med en dyb sorg og frustration over de ting, jeg havde båret vidne til. Derfor måtte jeg gøre noget aktivt, både gennem kunsten og ude på gaden, hvor jeg kunne informere andre om netop de ting, jeg aldrig rigtigt selv havde studset over” tilføjer Kiristine.

For jeg kunne ikke længere fortsætte med at støtte en dødsmaskine, der ødelægger alt på sin vej” skriver hun Kirstine videre.

“På gaden, online m.m. blev jeg gang på gang mødt med massiv modstand, sexistiske og truende kommentarer, når jeg sammen med andre dedikerede aktivister forsøgte at informere om dyreindustrien, og hvordan den påvirker vores klima og folkesundhed” skriver hun også.

Kirstine blev meget hurtigt dyrerettighedsaktivist efter hun blev veganer i 2016. Foto: Kirstine Ø. Ruby

“Dengang var det svært at håndtere, men i dag forsøger jeg bruge vreden konstruktivt og mange gange lykkes det at nå ind til folk, hvilket er en fantastisk følelse. Mange føler, at deres identitetsfølelse bliver ramt, og det kan skabe stærke følelser hos modtageren, pga. den dominerende ideologi og kødnorm; carnisme” fortæller hun ærligt.

Jeg vidste, at det var det rette valg, hvis jeg var imod dyremishandling. Jeg vidste, at det var det rette valg, hvis jeg ville leve efter mine kerneværdier. Jeg vidste, at det var det rette valg, hvis jeg ville se en bedre verden” fortsætter hun.

Taknemmelig for at være blevet veganer

Dyr er også levende og følende væsner. I dag kan Kirstine ikke nænne at bidrage til mishandling og drab af dyr. Foto: Kirstine Ø. Ruby

“Jeg er for evigt taknemlig for det valg jeg tog for 3 år siden i dag – for det har bragt ufatteligt meget med sig. Det har også været ufatteligt smertefuldt og er stadig. Men når man bliver bevidst om hvad der foregår, kan man ikke bare lukke øjnene og læne sig tilbage.

“Tak for jer derude, som gør hvad I kan for at tale for vegne af dyrene, klimaet og folkesundheden.
Af hjertet tak! 💚” afslutter sin Facebook-opslag.

Her ses Kirstine under en dyrerettighedsaktion. Foto: Kirstine Ø. Ruby

Lær mere om veganisme

Ønsker du at vide mere om veganisme, så kan Kirstine varmt anbefale disse:

Ted Talk (Ed Winters):
https://m.youtube.com/watch?v=nrVEYTSe-o8
Gary Yourofsky:
https://m.youtube.com/watch?v=es6U00LMmC4
James Aspey:
https://m.youtube.com/watch?v=KHOcox2lvQo&t=4s
Melanie Joy:
https://m.youtube.com/watch?v=o0VrZPBskpg

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply