Kødforbrug er ødelæggende for planeten, siger nyt studie

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

At spise kød har en omfattende indvirkning på folks sundhed, og kvægproduktionen kan have store negative konsekvenser for miljøet, ifølge ny forskning offentliggjort den 20. juli i tidsskriftet Science. Det skriver Plant Based News.

Dataene viser, at egetforbruget per indbygger – ligesom den totale mængde – er stigende, som et resultat af den stigende globale befolkning og voksende gennemsnitsindkomst. Mens forbruget af kød er faldet i Storbritannien over de seneste år, er det stigende i lande som Kina.

Dette bekymrer forskerne, heriblandt medforfatter professor Tim Key – en epidemiolog ved Oxfords Universitet. Han siger til den engelske avis The Guardian, at hvis kødforbruget fortsætter med at stige, vil udledningen af kulstofemissioner stige og reducere biodiversiteten.

“Hvad der sker, skaber stor bekymring og hvis kødforbruget stigere yderligere, kommer det til at ske meget mere. På et bredt niveau kan man sige, at spise betydelige mængder kød er dårligt for miljøet,” sagde han om overforbruget af køds påvirkning på miljøet.

Helbred

Når snakken falder på ens helbred siger undersøgelsen også, at andre store fremtidsrettede undersøgelser og meta-analyser peger på, at den totale dødelighed er højere hos deltagere, der har store indtag af rødt og forarbejdet kød. Det stærkeste bevis på en specifik negativ effekt er den øgede risiko for tarmkræft med højt indtag af forarbejdet kød. Det er noget som Kræftens Bekæmpelse også peger på.

Undersøgelsen fremhæver også, at kødproduktionen har en stor andel i udledningen af metangas, der belaster klimaet. Dertil kræver landbrugsdyr også meget vand og foder, hvilket yderligere skader klimaet.

Og når snakken netop falder på vand, så er landbruget den menneskelige aktivitet, som kræver mest ferskvand, hvor omtrent en tredjedel af det går til produktionen af dyr.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply