Rune Stentoft Arlbjørn glæder sig til klima-møde med Vejles borgmester Jens Ejner Christensen

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

I morgen skal Rune Stentoft Arlbjørn, der har stiftet Veganer for livet, til møde med Vejles borgmester Jens Ejner Christensen, hvor han skal tale med ham og flere andre prominente navne om, hvordan Vejle Kommune kan sænke deres udslip af drivhusgasser og helt gå i nul.

Det viser bare, at når man går på gaden for at råbe politikkerne op, så kan det godt virke. Man skal bare være ihærdig og mange nok” fortæller Rune også til Veganerforlivet.dk.

Rune er inviteret til mødet fordi han har en stor viden om klimaforandringer og hvad man kan gøre for at udlede færre drivhusgasser.

Selv glæder han sig da også til mødet.

“Det bliver fedt at være med til det og jeg blev helt vildt glad, da jeg blev klar over at det var muligt” siger stifteren af Veganer for livet til Veganerforlivet.dk.

Rune klimademonstrerer også i Vejle

I Vejle, hvor Rune er bosiddende, er han en del af en gruppe unge mennesker, som jævnligt arrangerer klimastrejker i byen. Det er i den forbindelse at mødet med borgmesteren i Vejle er kommet i stand.

“Det viser bare, at når man går på gaden for at råbe politikkerne op, så kan det godt virke. Man skal bare være ihærdig og mange nok” fortæller Rune også til Veganerforlivet.dk.

Vil sætte fokus på klimavenlig mad

Til mødet vil Rune sætte fokus på, at kommunen skal indføre klima-venlig mad. Klimavenlig mad er mad fra planter og ikke fra dyr. Derfor vil Rune foreslå, at Vejle Kommune erstatter alle dyrebaserede-måltider med veganske- og plantebaserede måltider. Det kan du læse mere om ved at klikke her.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn, 21 år (født maj 1997), er grundlægger og ejer af Veganerforlivet.dk. Han har stor erfaring som skribent fra flere år hos først BarcelonaFC.dk og siden fcbarcelona.dk. Rune er veganer siden sommeren 2018 og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte dog allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Rune er også fodboldspiller og hjælper unge mennesker med at få et godt liv. Desuden er han også ved at stable en velgørenhedsorganisation på benene. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern og læse mere om ham på Runesa.dk.

Leave A Reply