Stifter af Veganer for livet opfordrede Lars Løkke Rasmussen til at gøre det ulovligt at spise mad fra dyr

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tidligere i dag lagde vores statsminister Lars Løkke Rasmussen et billede ud på sin Instagram-profil, hvor han skrev lidt om, at valgkampen nu er i fuld gang.

Til billedet skrev vores stifter Rune Stentoft Arlbjørn en kommentar til opslaget, hvor han opfordrede Lars Løkke Rasmussen til at gøre det ulovligt at spise mad fra dyr – især fordi der ikke er noget sundhedsfremmende i mad fra dyr.

Rune skrev føgende til Lars: “Lars – jeg vil gerne stemme på Venstre, men det kommer jeg ikke til fordi jeres klimapolitik ikke er god nok! Det skal være ulovligt at spise mad fra dyr mvh. Rune fra Vejle. Der er ikke noget sundt i mad fra dyr” skrev han.

Vi kan spare masser af milliarder på sundhedsvæsenet

Hvis det bliver ulovligt at spise mad fra dyr kan vi spare milliarder af kroner i sundhedsvæsenet. Det kan vi ved ikke at spise mad fra dyr og i stedet spise en ren og hel vegansk varieret plantebaseret kost. Mad fra dyr bidrager med usundhed og sygdom, mens mad fra hele planter bidrager med sundhed og et langt liv.

Mange af de livsstilssygdomme vi ser i dag skyldes mad fra dyr – fx flere former for kræft, diabetes, overvægt, hjertesygdomme, forhøjet blodtryk med flere. Når man skifter til en ren og hel plantebaseret kost begynder sygdommene at forsvinde og til sidst bliver man ofte helt helbredt i flere tilfælde. Planter beskytter mod, forebygger mod, og helbreder mange af vores livsstilssygdomme vi ser i dag. Mad fra dyr gør os syge. Og det er der meget klart bevis på fra videnskaben og forskningens side.

Dertil vil vi også løse rigtig mange af vores klima- og naturproblemer ved at alle bliver veganere.

Kilder: Klinisk diætist Maria Felding, Læge Tobias Schmidt Hansen, Dr. Caldwell Esselstyn, T. Colin Campbell, Forks Over Knives (Film), Den Plantebaserede Kost (Bog med over 700 valide kilder), Michael Greger (læge), Neal D. Barnard (Læge), Mic the Vegan (Youtuber), What the Health (Film), Cowspiracy (Film), Kinastudiet (Bog).

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply