Tidligere Manchester United-stjerne bliver veganer: “Jeg begyndte at føle mig sundere”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Den tidligere Manchester United- og Everton-stjerne, Phil Neville, skal prøve en vegansk kost efter at have været vegetar i flere år.

Den tidligere fodboldspiller skrev et opslag om hans nye kost på hans Instagram-profil og oploadede et billede af vegansk coleslaw. Til det skrev han: “Tredje dag som en veganer”.

Et par dage senere oploadede han endnu et billede med vegansk mad af svampe og porretærte.

“Jeg tænker det bliver mere og mere moderne nu. Jeg tænker folk forstår fordelene – ikke kun for sig selv, men faktisk også for klimaet,” sagde han.

I 2014 talte Neville i en video for Peta (People for the Ethical Treatment of Animals), den største dyrerettighedsorganisation i verden, om fordelene ved at skære kød ud af sin kost.

“Min kone har været vegetar i omkring fire eller fem år nu og jeg plejede altid som fodboldspiller og som sportsmand at tænke, at det var så vigtigt for mig at have kød i min kost. Jeg troede, at hvis jeg blev vegetar, at det ville fjerne en masse næring, som jeg ville have brug for til at være professionel fodboldspiller og atlet, så jeg ignorerede det virkelig bare,” sagde han dengang ifølge Livekindly.

Nu har Neville lovet hans kone Julie, som styrer en butik med sund mad, at han vil prøve at fjerne kød i to uger. “Jeg begyndte at føle mig sundere og slankere. Jeg begyndte at følge mig fantastisk!” afslører han.

“2,5 millioner dyr slagtes hver dag. Det er en forbløffende statistik, som vi skal gøre noget ved. Hvis alle bare kunne tage en dag uden at spise kød, så kunne det hjælpe dyr og miljøet i fremtiden og det vil betyde vi ville leve i en bedre verden,” lød det fra ham.

Neville, der spillede professionelt for Manchester United i ti år, har fundet ud af, at proteiner også findes i en lang række plantebaserede kilder inklusiv grøntsager, frø, peanuts og quinoa. “I alle dem er der proteiner i, som kan fylde hullet efter at spise bøffer, fisk eller kylling,” forklarede han.

Den tidligere fodboldspiller mener, at flere vil skifte til vegansk mad fremover. “Jeg tænker det bliver mere og mere moderne nu. Jeg tænker folk forstår fordelene – ikke kun for sig selv, men faktisk også for klimaet,” sagde han.

Neville opfordrede også til at stoppe med at spise mad fra dyr. “2,5 millioner dyr slagtes hver dag. Det er en forbløffende statistik, som vi skal gøre noget ved. Hvis alle bare kunne tage en dag uden at spise kød, så kunne det hjælpe dyr og miljøet i fremtiden og det vil betyde vi ville leve i en bedre verden,” lød det fra ham.

Han talte også lidt om hvad har har fået ud af skifte til en vegansk kost. “Det har fået mig til at føle mig bedre. Det har fået mig til at føle mig sund. Og jeg læser studierne. Jeg håber det gør, at jeg lever længere,” afsluttede englænderen om det han har fået ud af det indtil nu.

View this post on Instagram

Third day as a vegan 🌱

A post shared by Philip Neville (@philipneville18) on

View this post on Instagram

Vegan 🌱 mushroom and leek pie 🥧

A post shared by Philip Neville (@philipneville18) on

Se videoen her, hvor Neville snakker om hvorfor han har skåret kød ud af kosten:

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply