Veganer for livet mødte klimaaktivisten Anders Morgenthaler: han vil fremme den plantebaserede vej

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Tidligere i dag mødte Veganer for livet kunstneren, tegneren, gøgleren (vil nogen nok kalde ham) og ikke mindst klima-aktivisten, Anders Morgenthaler. Du har nok set nogle af hans tegninger eller læst hans bøger før. Det kan også være du har set ham på tv. Eller måske kender du ham slet ikke.

I dag var der folkemøde i Vejle, og i den forbindelse kom Anders forbi den sydøstjyske by og holdte flere forerdrag om hvad man kan gøre for at blive mere klimavenlig. Ved hans sidste foredrag i byen var Veganer for livet til stede. Her overværende vi og filmede hele foredraget, som vil blive udgivet på vores Youtube-kanal senere i denne måned.

Efter foredraget fangede vi Anders til en kort snak om hvad man kan gøre for at blive mere klimavenlig. Her kom vi lidt ind på kostens betydning og på hvorfor mange veganere har svært ved at kvitte osten. (Hint: ost siges at være mere vanedannende end kokain – eller også er det heroin, det kan vi ikke lige huske her i skrivende stund, men det tjekker vi op på).

Anders kæmper for klimaet og for klimavenlig mad (plantebaseret kost)

Anders mener det er meget vigtigt, at vi handler nu for at få styr på klimaforandringerne.

I de seneste år er Anders Morgenthaler blevet en af de kendeste klimaaktivister herhjemme i Danmark. Når der diskuteres klima i offentligheden er det ofte Anders der bliver indraget som ekspert i blandt andre tv og radio. Anders har de seneste år studeret klimaet meget og undersøgt hvad der er op og ned. Derfor har han i dag en stor viden om det. Og han har ikke nogen anden agenda med det, andet end, at han bare vil frem med sandheden og inspirere andre til at leve klimavenligt optimalt set.

Anders er ikke selv veganer endnu. Han prøvede at leve fire uger vegansk sidste år. Nu er han vegetar, men det er vores indtryk her på Veganer for livet, at Anders meget snart tager skridtet videre og bliver veganer. Han er i hvert fald fortaler for plantebaseret mad, hvilket er meget bedre for klimaet, folkesundheden og ikke mindst dyrene.

Hvad skal jeg sige til mine børn?

Hvad skal jeg sige til mine børn om ti år hvis jeg ikke handler på kllimaforandringerne nu? Det er især det spørgsmål der har motiveret Anders til at blive klimaaktivist.

Anders Morgenthaler er far til flere børn, og det var især dem der fik ham op af stolen med hensyn til klimaet. Fordi, som han selv siger, ‘hvad skal jeg sige til mine børn om ti år, hvis vi ikke får løst det her problem?’ Han er meget bekymret for fremtiden for hans børn, hvis vi ikke får løst klimaudfordringerne. Det er især derfor han er blevet klimaaktivist. Denne historie kan du blive meget klogere på i de kommende dage eller i næste uge. Vi optog nemlig hele Anders’ foredrag i Vejle tidligere i dag, og det fik vi lov til at udgive på vores Youtube-kanal. Vi regner med, at det foredrag bliver udgivet i de kommende dage eller i hvert fald i næste uge. Her vil du også blive meget klogere på Anders’ historie og på hvorfor han går så meget op i klimaet. Du vil også få mange gode råd til at blive mere klimavenlig.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply