Veganer-Ulrik demonstrerede for klimaet og blev arresteret igen: “Vi skal lave en revolution for en mere medfølende og bæredygtig verden”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Veganer Ulrik demonstrerede tidligere i dag mod Olie og Gas-industrien i Esbjerg sammen med 12 andre ligesindende – mange af dem er også veganere ligesom Ulrik. De fik sendt et stærkt budskab afsted, men alle blev også anholdt og taget med på stationen.

Vi har her på Veganerforlivet.dk i den forbindelse talt med Ulrik om demonstrationen og dens formål. Læs hans udtalelser herunder.

Jeg er dybt bekymret for vores fremtid og jeg er så ked af, at vi er i færd med at ødelægge vild natur, udrydde ca. 200 dyrearter om dagen og bogstaveligt talt smadre vores fremtid her på jorden” kom det også trist fra Ulrik.

“Vi lavede en civil ulydigheds aktion ved Task Force Zero-konferencen arrangeret af brancheforeningen Olie og Gas Danmark” indledte han.

“Vi vil vise olie- og gas-industrien og vores politikere, at vi er nødt til at få afviklet denne industri hurtigst muligt og erstatte den med vedvarende energi, da olie og gas er ekstremt klimabelastende” tilføjede han.

Læs også: Støt Ulrik Myrtue med hans aktivisme

Blokerede indgang, så gæsterne ikke kunne komme ind

“Vi blokerede indgangen til konferencen med ordene ‘Closed for safety reasons’ og ‘Olie og gas er den sikre død’ skrevet på store bannere” kom det også fra Ulrik med det borgerlige efternavn, Myrtue.

“Tre af aktivisterne havde trukket i jakkesæt og gik ind til konferencen af en sidedør sammen med de øvrige gæster” fortalte han.

Ulrik og de tolv andre aktivister fra klimaorganisationen Extinction Rebellion Denmark blokerede indgangen til Olie og Gas-industriens konference i Esbjerg. Foto: Extinction Rebellion Denmark.

“De gik på scenen og holdte en tale for de over 400 deltagere. Talen var en understregning af klimakatastrofens alvor og en opfordring til at få afviklet denne ødelæggende industri hurtigst muligt. De fik lov at tale færdigt og gik fra scenen til bifald fra industriens repræsentanter” sagde Ulrik.

13 aktivister blev anholdt for at råbe op for klimaet og vores fremtid!

“Aktionen sluttede med, at jeg og tolv andre aktivister blev anholdt og taget med på stationen hvor vi blev sat i arresten. Jeg sad alene, men de øvrige sad to og to i de små celler” sagde han også til Veganerforlivet.dk.

Vi er ved at smadre vores fremtid på jorden

“Jeg deltager i klimaaktivisme, da jeg er dybt bekymret for vores fremtid og jeg er så ked af, at vi er i færd med at ødelægge vild natur, udrydde ca. 200 dyrearter om dagen og bogstaveligt talt smadre vores fremtid her på jorden” kom det også trist fra Ulrik.

“Jeg vil opfordre alle der går op i at behandle naturen, dyrene og hinanden med respekt og kærlighed, til at overveje at deltage i så meget aktivisme for både dyrerettigheder og klima som de har overskud og tid til” opfordrede han.

Ulrik er bekymret for vores fremtid her på jorden. Ifølge FN har vi knap tolv år til at redde klimaet. Foto: Extinction Rebellion Denmark.

“Dyrene i både industrien og de vilde dyr lider ufattelig meget under denne klimakatastrofe og vores fremtid ser pt. ret skidt ud. Så det her kan ikke gå hurtigt nok, vi skal lave en revolution for en mere medfølende og bæredygtig verden!” kom det til sidst fra ham.

Ulrik Myrtue – også kendt som Veganer Ulrik – er en af de mest fremtrædende klima-, miljø- og dyrerettighedsaktivister herhjemme i Danmark. Han er ofte med i aktivisme over hele landet og han er et stort bidrag til at fremme den veganske sag. Du kan støtte Ulrik ved at læse mere her.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn (22) er grundlægger af Veganerforlivet.dk. Rune er selv veganer og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern.

Leave A Reply