Veganismen er stigende i Finland – ligesom i resten af verden

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Den veganske bevægelse vokser hastigt over hele verden. Og i Finland er det især stigende, hvor vores nordlige venner er meget interesseret i den plantebaserede livsstil og et liv uden grusomhed.

I december rapporterede finske supermarkeder, at salget af kødfri skinke steg til vejrs med rekord fart.

Landet er også hjemsted for McDonald’s burgerne McVegan og El Veggo, som dog endnu ikke er at finde i Danmark, samt også Subways veganske steg-sandwich.

Dertil er Beyond Meat burgeren også kommet til Finland, hvor den nyder stor succes hos burgerkæden Bun2bun.

Selv i Finlands hær nyder de plantebaseret mad. Soldaterne får ugentlige kødfrie måltider, som inkluderer vegansk Quorn-kød.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn, 21 år (født maj 1997), er grundlægger og ejer af Veganerforlivet.dk. Han har stor erfaring som skribent fra flere år hos først BarcelonaFC.dk og siden fcbarcelona.dk. Rune er veganer siden sommeren 2018 og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte dog allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Rune er også fodboldspiller og hjælper unge mennesker med at få et godt liv. Desuden er han også ved at stable en velgørenhedsorganisation på benene. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern og læse mere om ham på Runesa.dk.

Leave A Reply