Vegansk ekstremsports-løber vinder 2. plads ved første maraton.

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Den veganske ekstremsports-løber Alister Gardner deltog forleden ved sit første maraton – en distance kortere end han normalt løber. Her opnåede han en flot og imponerende andenplads.

Alister Gardner er bedst kendt for sine nærmest ekstreme langdistanceløb. Sidste år deltog han i 160-kilometerløbet Bromont Ultra i 600 meters højde, hvor han brød alle rekorder. Han repræsenter også Canada ved bjergløb.

Forleden var det så tiden for Alister Gardner til at prøve kræfter med en lidt kortere distance. Nemlig hans første maraton. Han deltog i Ottawa-maratonet, som er et af de mest prestigefyldte maratons i Canada. Ottawa-maratonet tiltrækker de bedste løbere i verden og de fleste drømmer om at komme først over målstregen ved netop dette maraton. Derfor er det imponerende i sig selv, at han blev nummer to i løbet.

Skulle ændre sine træningsmetoder

Når man som Alister Gardner normalt deltager i løb på 160 kilometers længde, så træner man på en lidt anden måde end når man skal deltage i den kortere maraton-distance (42 km.). Derfor krævede det også for Alister, at han ændrede sine træningsrutiner op til Ottawa-maratonet.

“Det hele handler bare om præcist at time de intervaller du træner og være i stand til konstant at holde den samme fart, hvorimod der er andre udfordringer ved ultraløb med alt den løben op og ned af bjerge, der gør man mere skal tilpasse sig til hvert øjeblik. Det var sjovt at fokusere på en konstant fart ved maraton-løbet, men denne slags løb er slet ikke i nærheden af at være lige så sjove som løbene op af bjergene” sagde han om det at skulle forberede sig til sit første maraton ifølge Plant Based News.

Gardners træning betalte sig, da han sluttede som den anden canadier i tiden 2:31:51. Tiden var også en ny personlig rekord, selvom der var tale om lidt andre forhold end han normalt var vant til. Tiden efterlader ham på en officiel 16. plads på den nationale maraton-rangliste i Canada.

View this post on Instagram

There we have it! A new marathon PB and 2nd place Canadian champion at @ottawamarathon . Not quite the finish time I was aiming for but conditions were less than optimal. Big thanks to @gros.chef_bandit and @davefreake for holding down a consistent pace in the first half. Huge thanks to the @xactnutrition team for an awesome few days in our nations capital and the on course energy ⚡. And an enormous thanks to the @coursecie crew for all the track workouts this spring, despite the relentless wind, rain and snow. Much love to my sponsors too @salomonrunning @conceptactionbromont @lacliniqueducoureur And all the rest of you x #salomonrunning #timetoplay #salomoncanada #suuntorun #xactnutrition #fuelyourgoals #kronobar #beetthebonk #coursecie #allezcourir #courseapied #veganathlete #plantbased #ottawamarathon

A post shared by Alister Gardner (@ali5150) on

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn, 21 år (født maj 1997), er grundlægger og ejer af Veganerforlivet.dk. Han har stor erfaring som skribent fra flere år hos først BarcelonaFC.dk og siden fcbarcelona.dk. Rune er veganer siden sommeren 2018 og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte dog allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Rune er også fodboldspiller og hjælper unge mennesker med at få et godt liv. Desuden er han også ved at stable en velgørenhedsorganisation på benene. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern og læse mere om ham på Runesa.dk.

Leave A Reply