Vegansk politiker Carl Valentin valgt ind til Folketinget for første gang!

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Socialistisk Folkeparti havde et positivt valg den 5. juni ved det seneste Folketingsvalg. Det får nu positive konsekvenser for den unge politiker og veganer Carl Valentin, der for første gang er blevet valgt ind i Folketinget.

Carl stiller netop op for SF og han glæder sig over at komme i Folketinget for de næste fire år. Det er første gang han bliver valgt ind, men han har allerede oplevet at være en del af det lovgivende Danmark, da han har vikarieret på Christiansborg for Karsten Hønge tilbage i 2017.

Carl er henrykt over at være valgt til Folketinget

På Facebook har Carl Valentin fra Fyn svært ved at skjule sin store begejstring for at være valgt ind i Folketinget for første gang. Han skriver: “Jeg er blevet valgt til Folketinget. Jeg kan slet ikke være i mig selv af lykke og taknemmelighed” lyder det indledende fra ham.

“Jeg er gået til valg på en seriøs indsats mod klimakrisen, et uddannelsessystem med mere ro på – og bedre forhold for mennesker, der bliver ramt af psykisk sygdom. Nu starter arbejdet, og jeg lover, at jeg vil gøre alt, hvad der står i min magt for at påvirke politiken i Danmark i en ny, progressiv retning” tilføjer han.

“Tak til de mange københavnere, der har stemt på mig, og til de mange skønne mennesker, der har hjulpet mig i valgkampen. Jeres tillid er så overvældende. Jeg har ikke rigtig forstået det endnu” afslutter han sit opslag.

Den veganske sag og klimaet kæmper Carl for

Carl vil have en grøn fremtid nu. Foto: Carl Valentin/Facebook.

27-årige Carl Valentin er selv blevet veganer, så den veganske sag er noget han virkelig kæmper for at få mere af på dagsordenen inde på Christiansborg. Det talte han mere om i et interview med Dansk Vegetarisk Forening i slutningen af maj i forbindelse med valgkampen til Folketingsvalget den 5. juni.

“Jeg mener grundlæggende, at vi skal gå helt væk fra at spise animalske produkter på langt sigt. Men det er en meget stor målsætning, og det vil være mærkeligt at gå til valg på, synes jeg, for så kommer jeg til at skuffe en masse mennesker. Men rent dyreetisk, som er det, der personligt har motiveret mig til at leve plantebaseret, så mener jeg ikke, at vi kan retfærdiggøre at slå et levende, følende væsen ihjel for at spise det” fortalte han for nylig til DVF.

Klima-kampen er også noget der bekymrer Carl dybt seriøst. Og det var da også en af hans mærkesager, han gik til valg på. En af de metoder Carl særligt lægger vægt på i forhold til at hjælpe klimaet, er at spise plantebaseret mad, da det har et langt lavere aftryk på klimaet end mad fra dyr. Her vil Carl til at starte med kæmpe for at få indført plantebaseret mad i de offentlige køkkener og få indført en klima-skat på de belastende fødevarer.

Vi har her på Veganer for livet tidligere været i kontakt med Carl Valentin flere gange vedrørende et interview med ham i forbindelse med den afsluttede valgkamp, men det lykkedes ikke at passe det ind i kalenderen i daværende omgang for hverken ham eller os. I stedet arbejder vi nu på at få en kommentar fra Carl om det at komme i Folketinget og om hvordan han vil fremme den veganske sag på Christiansborg.

Share.

About Author

Rune Stentoft Arlbjørn, 21 år (født maj 1997), er grundlægger og ejer af Veganerforlivet.dk. Han har stor erfaring som skribent fra flere år hos først BarcelonaFC.dk og siden fcbarcelona.dk. Rune er veganer siden sommeren 2018 og interesserer sig meget for denne sag, hvorfor han startede siden. Interessen for veganisme begyndte dog allerede i efteråret 2017, da hans fodboldrådgiver anbefalde ham at spise mere plantebaseret, fordi man præsterer bedre på en plantebaseret kost. En måned efter ca. så han Forks Over Knives på Netflix og besluttede sig for at blive veganer. Han elsker at skrive budskaber om veganisme via Veganerforlivet.dk. Gennem de seneste år har Rune samlet stor faglig viden om det at være veganer og om det at leve plantebaseret. Han forsker og studerer veganisme til dagligt ligesom han ofte rådfører sig med flere eksperter inden for området. Rune er også fodboldspiller og hjælper unge mennesker med at få et godt liv. Desuden er han også ved at stable en velgørenhedsorganisation på benene. Du kan følge Rune på Instagram på @runestentoftarlbjoern og læse mere om ham på Runesa.dk.

Leave A Reply